Csutora Vendégház
Halászat
  • Csörnöc patak

A vendégháztól alig 200 méterre csordogáló Csörnöc patakot a túlpartról az ősi Hollósi erdő határolja. A patak ….ered és a Rábába torkol Sárvárnál. A … éve szabályozott folyómeder a mákfai szakaszon változó szélességű és mélységű. A gyorsfolyású, sekélyebb részeket  kiszélesedések váltják, némelyik mélysége meghaladja a három métert is. A mostanra szerényebb halállományra fogyatkozott Csörnöc legendás horgászhelye volt a csuka és domolykó-horgászoknak. Jóllehet a két fajból most is akad horogra, ám a kapásélményről ma már inkább a keszegfélék( bodorka, karika keszeg, vörösszárnyú keszeg, küsz ) gondoskodnak  A fellelhető honos fajok ( sügér, fenékjáró küllő, csíkhal, szivárványos ökle ) mellett a 2010-es árvíz után megjelent a ponty, a kárász, és a lesőharcsa is. Igaz még az év telén felbukkanó kormoránok megtizedelték a halpopulációt. A horgászat a Csörnöcön csupán program kiegészítésként ajánlott a fogyatkozó halállománya miatt. A vadregényes vízparti időtöltés azonban páratlan élmény, amit a kócsag, gém és vadkacsák jelenléte teszi még látványosabbá.

  • Rába

viszonylag gyorsfolyású bővizű folyó szintén az erdőszéli, természetes horgászhelyek kedvelőinek ad kellemes kikapcsolódást. A helyiek szemében az, az igazi horgász, aki a Rábán halat fog, méghozzá nagy halat .  Büszke is rá a zegzugos Rába partot járó horgász, ha egy nagyobb harcsa vagy ponty kerül terítékre.

  • Vasvári Csónakázótó

Nos, aki a kényelmesebb horgászkörülményeket keresi, az se menjen messzire. A szálláshelytől 6 km-re fekvő csónakázótó a Szentkút ős bükkfái alatt gyönyörködteti a látogatót. A látvány önmagáért beszél, pláne, ha még valami akad is a horogra.

  • Gersekaráti horgásztó

Gersekarát déli részén található nagy kiterjedésű halban gazdag horgásztó egyaránt keresett helye a sport és versenyhorgászoknak . Az enyhén iszapos medrű tóban pontyok, amurok, csukák, harcsák, keszegek, kárászok várják a szerencsét próbáló horgászt.

  • Zsennye Fish-Farm Horgásztó

Ha már a versenyhorgászatról beszélünk, ne feledkezzünk meg a közeli Zsennyéről sem, ahol több tó is várja a kapitális példányok vadászait. A ponty, csuka, harcsa, afrikai harcsa mellett szép számmal pisztrángokat is telepítettek. …és ami a legfontosabb, a tokhal!
Ez a feltehetően több, mint 200 millió évvel ezelőtt kialakult csontos halfaj itt úszkál a szemünk előtt, sőt mi több, a horgunkra is akad!

Vadászat
Lovaglás

 

 

Vadászat Lovaglás